Sunday, February 15, 2015

Το χρυσό μπαούλο...χωρίς θησαυρό!!


Λέγεται ότι κάποια αντικείμενα σε επιλέγουν, δεν τα επιλέγεις εσύ. Κάπως έτσι έγινε πιστεύω και με το μπαούλο που βρήκα δίπλα σε ένα κάδο ανακύκλωσης. Μόλις το είδα αμέσως γυάλισε το μάτι μου και σκέφτηκα να το αναδείξω δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία. Σαν να ήταν "γραπτό" να βρεί εμένα για να του ξαναδώσω πίσω την παλιά του χρησιμότητα και αξία.


Η αλήθεια είναι ότι όταν βρήκα το μπαούλο ήταν στα κακά του τα χάλια. Παρατημένο μέσα στη σκόνη


Ακόμα και στο εσωτερικό του ήταν εγκαταλελειμμένο. Η ταπετσαρία του είχε ξεκολλήσει, τα ξύλινα τοιχώματα του ήταν φαγωμένα από σαράκι, και είχε υγρασία.


Μετά από όλα αυτά έπιασα αμέσως δουλειά. Το έπλυνα εξωτερικά από τη σκόνη και ξεκόλλησα την ταπετσαρία με υγρό σφουγγάρι. Αφού το άφησα να στεγνώσει, πέρασα το εσωτερικό του με ειδικό βερνίκι για να σκοτώσει το σαράκι ή οτιδήποτε ζωύφιο του έτρωγε τα σωθικά του. Έτσι έγινε κούκλα


Τώρα ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων...πως να το μεταμορφώσω με τον καλύτερο τρόπο. Ήθελα να το αναδείξω σε ενα πολύ όμορφο έργο τέχνης μετα από την τόση ταλαιπωρία που είχε υποστεί. Ποιος ξέρει τι εμπορεύματα είχε φιλοξενήσει στο εσωτερικό του για αποθήκευση και τι διαδρομές είχε κάνει για την μεταφορά πολύτιμων πραγμάτων σε παλαιότερες εποχές. Δεν ήξερα καν την ηλικία του, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε στην απόφαση μου να το βάψω με χρυσό χρώμα εξωτερικά και να το καλύψω με κόκκινο χαρτόνι, σαν τσόχα, στο εσωτερικό του. Έτσι όπως αρμόζει σε ένα βασιλικό πλουμιστό μπαούλο για την αποθήκευση του πολύτιμου θησαυρού!


Αγόρασα το κόκκινο χαρτόνι, σαν τσόχα, απο ένα μαγαζί για χόμπυ και το έκοψα σε κομμάτια με διαστάσεις όσο η κάθε πλευρά του εσωτερικού του μπαούλου. Έτσι ήμουν έτοιμος να τα κολλήσω όλα μαζί με την ξυλόκολλα που είχα


Ευτυχώς το εξωτερικό μέρος του μπαούλου το είχαν περάσει με αστάρι κι έτσι δεν είχε σκουριάσει. Οπότε το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να το βάψω με σπρέϋ ακριλικής μπογιάς χρυσού χρώματος. Αφού το πέρασα μερικά χεράκια ιδού το αποτέλεσμα


Και το εσωτερικό του...


Από μιαν άλλη οπτική γωνία


Έχω εντυπωσιαστεί από το αποτέλεσμα κι εγώ ο ίδιος.
Πιστεύω ότι η αφοσίωση και η προσπάθεια μου να αναδείξω το ταπεινό μπαούλο με τον καλύτερο τρόπο δεν πήγαν χαμένες! Αρκεί τώρα να βρεθεί ο θησαυρός για να γεμίσει το περιεχόμενο του!!

6 comments:

  1. Είναι σημαντικό να ξαναδίνεις ζωή σε αντικείμενα που έζησαν στο παρελφόν ήταν χρήσιμα έκρυψαν μυστικά και προσμονή και κάποια στιγμή "ακυρώθηκαν" Πόση ομορφιά στην σκέψη ότι και πάλι δίνουν πνοή στη ζωή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ όμορφο και ποιητικό το σχόλιο σου, σε ευχαριστώ πολύ!

      Delete
  2. Eίμαι σίγουρη οτι σύντομα θα βρεθεί ο θησαυρός που θα φυλαχτεί ευλαβικά στα σπλάχνα του! Τωρα περισσότερο απο ποτέ,κάθε τι θα θέλει να μπει μέσα στο μπαούλο κι οχι να περνάει μακρυά κι αλάργα του,όπως πριν.
    Πολύ καλή και επίπονη δουλειά Στρατή, μπραβο σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου Χαρά

      Delete
  3. Το τυχερό μπαούλο!!! Αναβαθμισμένο καθαρό και θεραπευμένο θα δεχθεί στην κόκκινη αγκαλιά του αντικείμενα που θα τα προστατεύει με πολύ προσοχή !! Πολύ καλή η δουλειά σου που φανερώνει υπομονή και επιμονή !!!Αντε περιμένω το επόμενο!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σου λόγια Έφη

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...